Importanne Centar | 01 7987 666 | tigrisoaza@net.amis.hr

LIBANONSKA RIŽA S LEĆOM

 SASTOJCI(za 6 osoba)
3 žlice maslinovog ulja
1 srednje velika kapula (nasjeckana)
2 žlice narezanog češnjaka
1 žlica usitnjenog korijandera
1 žlica kurkume
½ žlica klinčića
3 šalice mixa povrća (po želji)
¾ šalice crvene leće
¾ šalice basmati riže
3 velike kapule (narezane)
5 pomidora (narezanih na pola)
1 krastavac salatar (sitno narezan)
1 jogurt
suhe mente (po želji)
peršin
grožđice (zlatne, zelene ili smeđe)

PRIPREMA:
1. Zagrijati 1 žlicu maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodati nasjeckanu kapulu, češnjak i začine, pirjati dok kapula ne omekša, oko 4 minute. Dodati mix povrća i crvenu leću, zakuhati, zatim smanjiti vatru na srednje jaku i pirjati poklopljeno 10 minuta. Dodati rižu, ponovno zakuhati, nakon toga smanjiti vatru na srednje jaku, staviti poklopac i kuhati dok se tekućina ne apsorbira i dok riža i leća ne omekšaju, oko 20 minuta.
2. U međuvremenu zagrijati ostatak maslinovog ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodati narezani luk i pirjati dok luk ne omekša i dok se smjesa ne počne lagano karamelizirati, oko 20 minuta3. Preliti rižu i leću sa maslinovim uljem i lukom, po želji.