Importanne Centar | 01 7987 666 | tigrisoaza@net.amis.hr

ARAPSKI RAVIOLI (Shushbarak)

Evo jednog vrhunskog tradicionalng Arapskog jela koje je jako popularno u Iraku, Siriji, Jordanu i Palestini. Ako niste ljubitelj mesa, umjesto mesa u tijesto možete staviti mix povrća, a svi ostali postupci ostaju isti.

SASTOJCI:
Tijesto
2 šalice brašna
1/2 šalice vode
1 žličica soli
Punjenje
mljeveno meso(teletina, junjetina, janjetina…) ili mix povrća
1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana
1 žličica. crnog papra
2 žličice 7 arapskih začina
1/4 žličice muškatnog oraščića(po želji)
Sol, po želji
Jogurt umak
2 jogurta
2 žlice kukuruznog škroba
1 šalica vode
3 žlice mljevenog češnjaka
3 žlice sušene metvica
1 žlica maslinovog ulja

PRIPREMA:

1.Napravite tijesto: U zdjelu pomiješati brašno, sol i postepeno dodavati vodu dok mijesite. Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta do 1 sat.

2. Pripremite punjenje: U tavi dinstati meso, posoliti, popapriti, dodati sve začine i muškatne orašćiće. Dodaj sjeckani luk i kuhajte dok luk ne omekša. Ostaviti sa strane da se ohladi.

3. Napravite Shushbarak: Na čistoj pobrašnjenoj površini, razvaljajte pola tijesta na tanko. Izrežite u krugove. Stavite jednu žlicu smjese za punjenje u središte svakog kruga, presavite na pola i spojite obje strane u oblik „šešira“. Stavite na lim za pečenje. Ponovite sa ostatkom tijesta. Ispeći shushbarak u pečnici na 120 stupnjeva oko 15 – 20 minuta.

4. Napravite Jogurt umak: Otopiti kukuruzni škrob s hladnom vodom i dodati u jogurt. Zakuhati jogurt stalno miješajući. Smanjite vatru i kuhajte još nekoliko minuta. Začiniti sa soli, po želji.

5.Dodajte pečeni shushbarak u jogurt umak i pirjati.

6. Zagrijte maslinovo ulje u tavi, dodajte mljeveni češnjak i sušenu metvicu, kuhati dok češnjak ne dobije zlatnu boju. Ulijte smjesu češnjaka u jogurt umak i pirjati još 10 – 15 minuta.