Importanne Centar | 01 7987 666 | tigrisoaza@net.amis.hr

PEČENA RIBA SA ZAČINIMA SUMAK I ORIGANO

Egzotično i zdravo jelo koje je jednostavno pripremiti

SASTOJCI:
1.5 kg orade (može i neka druga riba po Vašem ukusu)
1 narezana zelena paprika
1 narezana slatka crvena paprika
1 nasjeckan režanj češnjaka
2 iscijeđena limuna
7 čajnih žličica origana
7 čajnih žličica sumak začina
5 čajnih žličica maslinovog ulja
1 čajna žličica soli (ili po ukusu)

PRIPREMA:
1. Isperite ribu i stavite ju u tavu za pečenje, protrljajte ribu sa malo soli i 2 žličice origana, stavite nekoliko polovica limuna unutar tave. Pecite 20 minuta na 180*
2. U mešuvremenu nasjeckajte crvenu i zelenu papriku na male kockice. Pomiješatje nasjeckani češnjak sa limunovim sokom, sa 5 žličica origana, sa sumakom, maslinovim uljem i sa soli (po želji). Dobivenu smijesu pomiješajte sa nasjeckanim paprikama. I dobili ste neku vrstu paste koja će Vam uskoro trebati.
3.Kada je riba pečena i dok je još topla treba odstraniti kosti i kožu, a njeno meso staviti u tavu za pečenje. Na riblje meso potom stavljamo prije napravljenu pastu, ne trebate miješati jer će se pasta sama prilagoditi.
4. Ponovno pečemo ribu i pastu, 10 minuta na 180* i onda smo gotovi.

Jelo poslužite toplo ili hladno uz salatu po vlastitom odabiru, dobar tek!