PRIPREMA:
1. Isperite ribu i stavite ju u tavu za pečenje, protrljajte ribu sa malo soli i 2 žličice origana, stavite nekoliko polovica limuna unutar tave. Pecite 20 minuta na 180*
2. U mešuvremenu nasjeckajte crvenu i zelenu papriku na male kockice. Pomiješatje nasjeckani češnjak sa limunovim sokom, sa 5 žličica origana, sa sumakom, maslinovim uljem i sa soli (po želji). Dobivenu smijesu pomiješajte sa nasjeckanim paprikama. I dobili ste neku vrstu paste koja će Vam uskoro trebati.
3.Kada je riba pečena i dok je još topla treba odstraniti kosti i kožu, a njeno meso staviti u tavu za pečenje. Na riblje meso potom stavljamo prije napravljenu pastu, ne trebate miješati jer će se pasta sama prilagoditi.
4. Ponovno pečemo ribu i pastu, 10 minuta na 180* i onda smo gotovi.
Jelo poslužite toplo ili hladno uz salatu po vlastitom odabiru, dobar tek!