Importanne Centar | 01 7987 666 | tigrisoaza@net.amis.hr

LABLABI – BEJRUTSKA JUHA OD SLANUTKA

Fina i jednostavna juha koju  u Beirutu prodaju ulični prodavači i tamo je svojevrsni “fast-food”.Nevjerojatna je stvar kako ovako skromna namirnica sa jednostavnim začinima postaje krepka i fina delicija.

SASTOJCI (4 osobe):
250g suhog slanutka
1/2 žličice sode bikarbone
1,1/2 žličice kurkume
1,250 l pilećeg temeljca
1/2 žličice ljute paprike/manje- više po želji
sol
1 limun

PRIPREMA
Noć prije stavite slanutak u hladnu vodu zajedno sa sodom-bikarbone.Ostavite da se sve namače preko noći.
Pileći temeljac stavite u posudu ,staviti slanutak ,dodati chili papričicu i kurkumu.Pustite da se kuha nekih 45 min. na laganoj vatri. Po potrebi maknite pjenu koja se napravi u loncu kako bi vam temeljac ostao bistar. Kuhani slanutak posolite po želji.
Servirajte uz krišku limuna ili naranče.