PRIPREMA:
1. Listove vinove loze stavite u cjediljku. Operite ih hladnom vodom i ocijedite.
Rižu prelijte hladnom vodom i ostavite je da odstoji nekoliko minuta.
2. U tavu ulijte pola količine ulja i zagrijte ga. Dodajte narezani luk i rižu te pirjajte na srednjoj vatri oko 15 minuta, dok ne poprime zlatnu boju. Dodajte peršin, kopar, suhe grožđice i začine. Pržite još 5minuta. Potom dodajte ostatak ulja i pola čaše vode. Poklopite i ostavite da se kuha 25 minuta, ili dok riža ne omekša.
3. Pustite da se smjesa ohladi. Uzimajte list po list I svakom otkinite peteljku. U svaki list stavite jednu veliku žlicu smjese i oblikujte sarme. Slažite ih u lonac zapremine od 4 litre, koji ste prethodno obložili lišćem vinove loze. U lonac ulijte dvije čaše vode i limunov sok. Kuhajte dok sarme ne postanu sasvim meke.
Poslužite hladno s komadima limuna.