Importanne Centar | 01 7987 666 | tigrisoaza@net.amis.hr

RIŽA S KUPUSOM (Kalam Polo)

SASTOJCI (9-10 osoba):
– 350 g mljevenog junećeg ili janjećeg mesa
– 1 velika glavica naribanog luka
– 1 srednja glavica narezanog kupusa
– 3 čaše riže
-1 i ½ mala žlica soli
-¼ male žlice papra
-¼ male žlice šafrana
– ¼ čaše maslaca ili margarina
– 1 velika žlica maslaca

PRIPREMA:
Pomiješajte meso, začine i luk te napravite odrezak veličine tave. Pecite ga na srednjoj vatri te uz povremeno okretanje kako bi se ispekao s obje strane. Još dok je na tavi, odrezak razrežite na manje komadiće i ostavite da se grije na laganoj vatri. Kupus propržite na maslacu te ga dodajte mesu. Pripremite rižu. Na dnu velikog lonca rastopite maslac ili margarin te na to u slojevima slažite rižu i mješavinu mesa i kupusa. Složite 2-3 sloja riže i mješavine mesa i kupusa. Pokrijte lonac poklopcem koji ste prethodno umotali u krpu i sve ostavite da se kuha na srednjoj vatri oko pola sata.