Importanne Centar | 01 7987 666 | tigrisoaza@net.amis.hr

KNAFA (KADAIF) sa Mozzarellom

SASTOJCI:
-500g tijesta knafa
-250g maslaca
-500 g sira mozzarella
-100g mrvljenih pistacija, oraha ili badema

SASTOJCI ZA ŠERBET:
-3 šalice vode
-3 šalice šećera
-malo limunovog soka
-po želji možete dodati malo meda zbog gustoće

PRIPREMA:
Maslac istopite na laganoj vatri. Za boju možete dodati listić, dva šafrana. Otopljeni maslac polijte po knafi koja je u posebnoj posudi te ih dobro zgniječite. Kadaif podijelite na dva dijela. Prvu polovicu stavite na dno protvana (koji ste prethodno namazali maslacem), nakon toga na tijesto stavite izrezanu mozzarellu te sve to pokrijte drugom polovicom knafe.
Staviti u pećnicu na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju.

PRIPREMA ŠERBETA:
Kuhati vodu, šećer i lumunov sok zajedno dok se ne zgusne. Nakon toga smjesu ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi. Hladan šerbet politi po vrućem kadaifu. Na kraju možete posuti sa mrvljenim pistacijima, bademima ili orasima