Importanne Centar | 01 7987 666 | tigrisoaza@net.amis.hr

POGAČA OD BUČINOG BRAŠNA

SASTOJCI:

100 g zobenih posija (mekinja ili brašna, može i pirovo)

30 g kokosovog brašna (oko 3 žlice. ja umjesto toga stavljam mljeveni lan i sezam)

4 jaja

75 g bučinog brašna

150 g jogurta (ili kefir)

1 žličica sode bikarbone

soli prema želji

0,5 – 1 žličica cimeta (ja stavljam kim)

30 g sezamovih sjemenki

1 žlica psyllium praška (ravna), može i prašak za pecivo

PRIPREMA:

Zobene mekinje i kokosovo brašno sameljite fino u mlinu ili mikseru. U posudi istucite 4 jaja, pa postepeno dodavajte ostale sastojke po redu dalje miksajući: zobene posije, kokosovo i bučino brašno, zatim jogurt, sodu, sol, cimet, cijele sezamove sjemenke i na kraju psyllium prašak. Ostavite tijesto da miruje par minuta. Zatim ga istresite na pleh obložen papirom za pečenje pa mokrim dlanovima oblikujte okruglu pogaču. Po vrhu pospite sezamovih sjemenki i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva jedno 5-10 minuta, a zatim pećnicu smanjite na 175. Pecite ukupno oko pola sata, ili dok čačkalica kojom provjeravate tijesto ne ostane suha.