Importanne Centar | 01 7987 666 | tigrisoaza@net.amis.hr

TABULE (salata sa bulgurom i povrćem)

SASTOJCI:

-1 svežanj  peršina

– 1 svežanj svježe metvice

– 4 velike rajčice

-1 glavica luka

– 3 velike žlice bulgura ( sitno, srednje ili veliko zrno)

– sok od 2 limuna

– 2 žlice šipkovog koncentrata

– ¼ šalice maslinovog ulja

– po želji papra i soli

PRIPREMA:

Bulgur namočite cca 30min u mlakoj vodi. Nakon toga ga isperite i procijedite. Luk i paradajz izrežite na sitne komadiće. Peršin i mentu isto tako izrežite na sitne komadiće.

Procijeđeni  bulgur pomiješajte sa limunovim sokom i ostavite na stranu. U veliku posudu za salatu  stavite bulgur, peršin, mentu, luk i rajčicu te dodajte 2 žlice šipkovog ekstrakta. Nakon toga po želji dodajte soli i papra. Na kraju dodajte maslinovo ulje i promiješajte.

SAVJET: Salatu možete dekorirati tako da na tanjur stavite list zelene salate i u taj isti list stavite sadržaj salate od bulgura koju ste napravili