Importanne Centar | 01 7987 666 | tigrisoaza@net.amis.hr

SAMBOUSEK sa mesom/sirom

SASTOJCI:

-1 žličica soli

– 3 šalice brašna

–  60g maslaca

– ¾ šalice ulja

– 1 luk

– 500g mesa (goveđeg ili ovčjeg)

– pola žličice papra

– pola žličice cimeta

-U slučaju da radite sa sirom:

– 500g mozzarelle

– 1 jaje

– žlica soli

– 60g maslaca

 

PRIPREMA:

Brašno, sol i maslac izmješajte uz dodavanje vode dok ne dobijete tijesto kao za kruh.

Narežite luk na sitne komadiće. Na tavu stavite ulje i dinstajte luk. Dodajte mu meso/sir, začine i miješajte.

Tijesto izvaljajte na tanko, čašom napravite kalupiće i napunite ih smjesom koju ste prethodno napravili. Preklopite kalupiće na pola i zatvorite ih na rubu da izgledaju kao školjkice. Dekorirati ih možete tako da ih rubove stisnete vilicom.

Pecite ih na tavi svakog po minutu.

Video uputstvo mozete pogledati na: http://www.youtube.com/watch?v=GvIC45Q80wQ