Importanne Centar | 01 7987 666 | tigrisoaza@net.amis.hr

FALAFEL

SASTOJCI:

-3 šalice suhog oguljenog boba

– 1 šalica slanutka

-po želji soli, đumbira, papra i mljevenog kumina

-2 češnja češnjaka

-pola glavice crvenog luka

-malo sode bikarbone

PRIPREMA:

Slanutak i bob ostaviti u vodi preko noći  (bob min. 12h zimi ili max. 4h ljeti da se ne pokvari). Sameljite bob, slanutak,  češnjak i luk u meljilici za meso. Miješajte smjesu i dodajte  preostale začine. SAVJET: smjesu miješajte rukama i što duže ju miješate, to bolje. Miješajte dok se tijesto ne počne razvlačiti. Po potrebi ga prorijedite sa vodom ako vam je pregusto. Smjesu ostavite u frižideru minimalno 2h. Zagrijte ulje na laganoj vatri te sa žlicom oblikujte i pržite falafel kuglice dok ne poprime zlatno-smeđu boju.