Importanne Centar | 01 7987 666 | tigrisoaza@net.amis.hr

KREM JUHA OD LEĆE

SASTOJCI:

 -2 šalice leće

– 1 glavica luka

– po želji friški paradajz ili pasta od paradajza

-pola male žličice curry začina

– pola male žličice kurkume

– pola male žličice đumbira u prahu ili malo friškog đumbira

– soli i papra po želji

PRIPREMA:

Leću oprati i namočiti 10ak minuta. Kuhati sa malo više vode, cca 12cm iznad razine leće. Vaditi pjenu dok se kuha. Leću kuhati 25 minuta. Nakon toga ju izmiksati sa štapnim mikserom. Dok miksate po želji dodajte svježi paradajz ili pastu od paradajza. Nakon toga kuhati još 20 minuta. Na kraju dodati curry, kurkumu, đumbir, sol i papar. U posebnoj tavi izdinstajte luk da bude crvenkast i hrskav te ga nakon toga pomiješajte sa juhom. Po želji dekorirajte sa peršinom ili sa vrhnjem.