Importanne Centar | 01 7987 666 | tigrisoaza@net.amis.hr

KIBBEH S BULGUROM

SASTOJCI:500 gr mljevenog mesa, oko 400-500 gr bulgura, 1 1/2 zlicice soli, 1 1/2 zlicica papra, 1 zlicica mjesavine zacina (djumbir,korijander,cimet,klincic,lovorov list,kim), 1 glavica crnog luka,500 gr mljevenog mesa, 1/4 zlicica mljevenog,2 glavice crnog luka,1/2 salica pinjola ( ili oguljeni badem ),2 – 3 kasike maslinovog ulja, po zelji mozete jos dodati suhe grozdzice i svjezi persin.

PRIPREMA: Potopiti bulgur u hladnoj vodi oko pola sata.Dobro ocijediti.Dodati mljeveno meso, sjeckani crni luk, 1 zlicicu soli i 1 zlicicu ppra te mjesavinu zacina.Staviti u blender i dobro izmijesati dok smjesa ne pocne liciti na tijesto.

PUNJENJE: Izdinstati 2 glavice crnog luka na maslinovom ulju.Ukoliko koristite pinjole(ili bademe), dodajte ih u ovoj fazi pripreme.Dodati 500 gr mljevenog mesa, 1/2 zlicice soli, papar i mljeveni kim.Kad je smjesa gotova, skloniti sa vatre.Ohladiti.

Od tijesta uzimati komade velicine jajeta.Prstom napraviti mjesta za fil.Zatvoriti rupu i na oba kraja malo uvrnuti tijesto ( da lici na loptu za ragbi ).Prziti oko 10 minuta na suncokretovom ili kukuruzovom ulju.
Nakon toga preostaje nam samo reci dobar tek !