Importanne Centar | 01 7987 666 | tigrisoaza@net.amis.hr

RIŽA S LEĆOM

SASTOJCI:
50 g basmati riže
50 g crvene leće
25 g maslaca
1 maleni nasjeckan luk
prstohvat zgnječenog svježeg đumbira
1,25 ml (1/4 čajne žlice) zgnječenog češnjaka
maleni štapić cimeta
2 klinčića
1 lovorov list
1,25 ml (1/4 čajne žlice) mljevenog korijandra
prstohvat mljevene kurkume
prstohvat svježe mljevene morske soli
1 maleni zeleni čili, raspolovljen po duljini

PRIPREMA:
1. Dobro operite rižu i leću u hladnoj vodi. Ocijedite.
2. Ocijeđenu rižu i leću stavite u zdjelu i pokrijte s 200 ml tople vode. Namačite 30 minuta, a zatim dobro ocijedite,
ali spremite vodu od namakanja.
3. Zagrijte maslac u posudi. Dodajte luk i 2 – 3 minute pržite na laganoj vatri, miješajući.
4. Dodajte đumbir, češnjak, cimet, klinčiće i lovorov list, te nastavite pirjati još 1 minutu.
5. U posudu stavite rižu i leću, a zatim dodajte korijandar, kurkumu, sol i čili. Miješajte nad vatrom oko 2-3 minute, dok se riža i leća ravnomjerno ne uvaljaju u maslac.
6. U mješavinu izlijte spremljenu vodu od namakanja i pustite da provri. Smanjite temperaturu i čvrstim poklopcem pokrijte posudu. Kuhajte na laganoj vatri 8-10 minuta, bez miješanja, ili dok riža posve ne upije vodu.
7. Promiješajte, izvadite i bacite čili, te odmah poslužite.