Importanne Centar | 01 7987 666 | tigrisoaza@net.amis.hr

COUS COUS S POVRĆEM

SASTOJCI (za 4-6 osoba):

200 g patlidžana
1 žličica svježe metvice
sol
500 ml vode
150 g cous-cousa
150 g cherry rajčica
100 g mrkve
4 žlice sezamova ulja
250 g tofua
2 češnja češnjaka
100 g luka

PRIPREMA:
1. U većoj tavi na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk i češnjak. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, podlijte s malo vode i kratko pirjajte.
2. Nakon toga dodajte oprane patlidžane i tikvice narezane na kockice, a paprike na rezance. Pospite Vegetom, metvicom i pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
3. Dodajte tofu narezan na kockice, cherry rajčice i nastavite pirjati još 10-ak minuta.
4. Cous-cous stavite u kipuću, posoljenu vodu, kuhajte 3-4 minute, ocijedite i dodajte povrću.