PRIPREMA:
Grčki jogurt – ako ga ne nađete u dućanu postoji više načina kako ga možete napraviti sami ali najlakše je uzeti čvrsti jogurt, u cjediljku staviti filter za kavu ili gazu i na to izvrnuti jogurt. Pustiti ga preko noći da se ocijedi u frižideru.
1. Dobro pomiješati meso, 1 žličicu soli, 7 začina i luk.
2. Rastegnuti meso u okruglu posudu i na kraju prstima napraviti rupe po cijeloj površini.
3. Krumpir narezati na ploške i premazati ga maslinovim uljem i malo soli. Pekao sam ga u vrećici za pečenje kako se ne bi isušio.
4. Meso i krumpir peći odvojeno 25 min. na 200°C
5. Posebno pomiješati grčki jogurt, tahini, pola žličice soli, češnjak, limunov sok i vodu. Smjesa ne bi trebala biti gusta. Pomiješati i pirjati 5 min.
6. Poslagati krumpir po cijelo površini mesa i zaliti sa pirjanom smjesom (smjesa treba lako pokriti cijelo meso ispod krumpira), staviti u pećnicu na dodatnih 20 min na 200°C.
7. Kad izvadimo jelo iz pećnice dodati po površini peršin i bademe koje smo prethodno malo zapržili na maslinovom ulju.